ROOSI LILLEVESI, 100ML
Õrnalt puhastav, toniseeriv ja jahutav. Kasuta toonikuna, puhastamiseks või värskendamiseks. Tugevdab ja pinguldab nahka, kaitseb tolmu ja saasteõhu eest. Sobib savimaskide koostisosaks ning segatuna kreemidega tõhusamaks hoolduseks.
MEIE HÜDROSOOLID ON KONTSENTREERITUD - SEE ON PUHAS DESTILLAAT, MIS JÄÄB JÄRELE EETERLIKE ÕLIDE VALMISTAMISEL. ÕRNALE NAHALE KASUTADA LAHJENDATULT!
Õrnalt puhastav, toniseeriv ja jahutav. Kasuta toonikuna, puhastamiseks või värskendamiseks. Tugevdab ja pinguldab nahka, kaitseb tolmu ja saasteõhu eest. Sobib savimaskide koostisosaks ning segatuna kreemidega tõhusamaks hoolduseks.
MEIE HÜDROSOOLID ON KONTSENTREERITUD - SEE ON PUHAS DESTILLAAT, MIS JÄÄB JÄRELE EETERLIKE ÕLIDE VALMISTAMISEL. ÕRNALE NAHALE KASUTADA LAHJENDATULT!
Koostis: Rosa Damascena Flower Water, Potassium Sorbate, Sodium Benzoate, Citral, Citronellol, Eugenol, Farnesol, Geraniol, Linalool.
Täiesti säilitusainete vaba kosmeetika, sh kodus tehtud kosmeetikumid, tuleb ära kasutada väga lühikese aja jooksul, mõnest päevast paari nädalani ning hoidma külmkapis peale avamist. Lilleveed, tänu looduslikele säilitusainetele, säilivad peale avamist 6 kuud, toatemperatuuril.
1. sodium benzoate. Seda esineb looduslikult mustikates, aprikoosis, seentes, kaneelis. see on valge pulbri kujul, mis lahustub vees. Aine on bakteri ja seenevastane, seda kasutatakse toiduainetes ja kosmeetikas. Toiduainetes kasutamisel märgitakse see ära tähisega E211 või sõnadega bensoehape. Kui ostate toiduaineid, siis tasub küll jälgida et seda ainet ei oleks sees või vältida selle söömist koos c-vitamiini rikaste toiduainetega. Bensoehape, kui seda süüa sisse koos C-vitamiini sisaldavate toiduainetega, reageerib inimese organismis c-vitamiiniga ja võib moodustada kahjuliku ühendi nimega benseen. Kosmeetikas aga aine ohtlik ei ole, vastupidi, aitab säilitada toodet, väldib hallituse, mikroorganismide ja seente teket.
2. Potassium sorbate on teine looduslik säilitusaine, mis on saadud mineraalsest kaaliumisoolast. Potassium sorbate tekib kaaliumisoola reageerimisel teise loodusliku aine, askorbiinhappega. See 100% looduslik säilitusaine väldib samuti hallituste, seente, mikroorganismide, bakterite levikut ja teket. Aine on laialdaselt kasutusel toiduainetööstuses, seda kasutatakse näiteks pagaritoodetes, pakendatud kaupade, kala ja liha säilitamiseks, veinides, juurvilja ja puuviljatoodete säilitamiseks. Aine märgitakse toiduainetööstuses märkega E202. Tema kahjulikkust võib võrrelda lauasoola omaga.
MIS ON LILLEVESI EHK HÜDROSOOL?
Hüdrosool ehk lillevesi on aromaatne vesi, mis jääb järgi pärast eeterliku õli ekstraheerimist vesi või auru destillatsiooni läbi. Hüdrosoolid on veeslahustuvad, palju õrnemad kui eeterlikud õlid ning neid võib kanda otse nahale.